HISTORIEN OM NÖJESBYRÅN

ALLT BÖRJADE PÅ VÅREN 1996...

Jerker Reinholdsson och Mats Jansson slutade gymnasiet, lånade pengar, köpte aluminiumrör och började svetsa. De skapade då kupolscenen. Samtidigt startades NöjesByrån. Både Mats och Jerker hade jobbat som DJs runt om i landet men det var nu de valde att satsa fullt ut.

Redan första året, 1997 fick de hyra ut sin scen. Till Kungahuset! Victoriadagen på Öland har sedan dess varit ett återkommande evenemang, scenbygge och nöje. Du har säkert sett den på TV.

Det var många som gjorde det, såg den på TV, och jobben började strömma in, det var festivaler, jazzkvällar, rockkonserter, turnéer. Företaget anställde fler och började åka land och rike runt för att sprida glädje. Mycket av uppdragen var under sommaren. 1998 får Jerker och Mats upp ögonen för att mycket av deras kunskap går att omsätta på mässbyggen. Och de sker på vintern. Inomhus. Underbart!

Redan tidigt 2000 så har NöjesByrån börjat ta den form som finns än idag.

SAMTIDIGT PÅ EN HELT ANNAN PLATS I GALAXEN...

Året är 1985 och Mikael Enquist åker runt i en Chevy Van som har namnet Mickes Ljud, Ljus och Elektroservice. DJ, konferencier, ljudtekniker och installationstekniker, allt i ett.
Mikael driver bolaget som en biverksamhet under många år men passionen för ljud och teknik gör att det hela tiden växer. Bättre mixerbord, större högtalare och fler lampor. En vårdag i mitten 2000-talet flyttar Mickes Ljud in i lokalerna bredvid NöjesByrån.
Samarbetet mellan NöjesByrån och Mickes Ljud fördjupas och oftare och oftare hyr de utrustning av varandra.

En regnig höstdag 2008 meddelar Mats att han vill gå vidare och arbeta med något annat.
Jerker och Mikael bestämmer sig att det är dags att förenkla både för kunderna och sig själva. De skriver under några papper och slår upp ett stort hål i vägen och två företag har blivit ett. Nu något större

2000 talet rullar på och verksamheten växer, uppdragen blir större, fler uppdrag samtidigt och fler personer anställs allt eftersom.

ÄNNU EN GRANNE FLYTTAR IN...

2013 startar Sami Lehtoniemi Scen & Event AB. Under 3 år åker Sami runt i Sverige och bygger stora scener, riktigt stora scener. NöjesByrån och Scen & Event samarbetar ofta på samma projekt. Det stora jubileet Örebro 750 år genomförde Scen & Event och NöjesByrån tillsammans.
Scen & Events lokaler ligger nästan vägg i vägg med NöjesByrån. Det börjar återigen bli dags att förenkla för alla.

HÖSTEN 2016

NöjesByrån köper Scen & Event. Nu har NöjesByrån blivit stor. Firar 20 år och lämnar tonåren. Idag har företaget ett 20-tal anställda, omsätter totalt drygt 20 mnkr och har sitt säte i Karlskoga. Grundarna Jerker Reinholdsson och Mikael Enquist är fortfarande verksamma i företaget.